Nieuws

Wat wil jij tot bloei laten komen?

‘Wat wil jij tot bloei laten komen?‘  Stilstaan bij jezelf om vooruit te gaan.

Een 2-daagse workshop 

In ons privé en werkzame leven is veel aan verandering onderhevig.  We staan voortdurend in een doe-modus en echt ontspannen blijkt een lastige klus. Meer dan ooit is het goed om even stil te staan bij jezelf en los te laten wat niet meer bij je hoort. Even terugschakelen, vertragen en dan weer energiek en geïnspireerd verder.

Bij te veel afleidingen kan je je intuïtie en creatieve ideeën kwijtraken. Geef je je intuïtie aandacht dan heb je daar het hele komende jaar profijt van. Dat vraagt dat je in contact bent met je geest én je lichaam. Je hebt niet alles in de hand, maar kan wel zorgen voor een vruchtbare bodem.

Met deze tweedaagse ga je een persoonlijke groeistap maken. Je werkt samen met anderen in een veilige en ontspannen sfeer.

Voor wie vooral

 • Je bent toe aan een verandering en zoekt de eerste stap
 • Je staat voor een nieuwe levensfase
 • Je denkt ‘Wil ik nog op deze manier zo blijven werken?’
 • Je merkt dat je minder voldoening ervaart in hetgeen je nu doet
 • Je weet wat je zou willen maar je stelt het steeds uit

Waarom tweedaagse workshop bij Van Rooijen Coaching?

Een prettige combinatie van inspanning & ontspanning, van zelfreflectie & inspiratie. We werken met speelse werkvormen en het is een mix van inzichten, ervaringsoefeningen, wandelen, rust en korte meditaties. Na de 1e bijeenkomst ga je aan de slag met uitproberen van jouw nieuwe inzichten en bij de 2e bijeenkomst gaan we dieper in op de hobbels en successen die je hebt ervaren.

Je krijgt meer zelfkennis, vertrouwen en inspiratie en hierdoor ervaar je richting en focus vanuit jouw waarden en talenten. Je krijgt meer grip op de ‘stemmetjes’ in je hoofd. Je krijgt praktische vaardigheden om je stevigheid en veerkracht te behouden. Je gaat zien hoe je jouw intentie kan omzetten in een eerste stap. 

Aanmelding

Een 2-daagse op 2 en 16 juni 2023 van 9.30 – 16.00 uur in Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1, Huissen (bij Arnhem). Investering voor de tweedaagse is € 325,- excl. BTW en incl. koffie, thee, fruit en vegetarische lunch. 

Aanmelding: info@vanrooijencoaching.nl of bel vrijblijvend met Leny van Rooijen op 06-10521745. Heb je al zin in het programma, stap dan over de drempel heen, meld je aan en geniet van de voorpret.  

Het Dominicaanse klooster in Huissen is een fijne ruimte in een prachtige groene omgeving. Ook is het mogelijk om bij hen overnachtingen (voorafgaand of na de bijeenkomst) bij te boeken.

Leny van Rooijen is een geregistreerde professionele coach en begeleidt al vele jaren het versterken van mens en organisaties als verandercoach, trainer en persoonlijke coach.  Zij staat voor het belang van het werken met hart, hoofd en lijf. ‘Het grootste avontuur zit in jezelf’. Zie ook https://nl.linkedin.com/in/lenyvanrooijencoaching

Ervaringen van deelnemers

‘Ik voel weer inspiratie en richting vanuit de verbinding met mezelf en anderen’

‘Ik kreeg nieuwe inzichten, boeiend en verrijkend’

‘Fijne zinvolle dagen, goede sfeer’,

‘Vele kwartjes zijn nu gevallen’,

‘Ik ga meer naar mijn lichaam luisteren’,

‘Veel geleerd, vooral over mezelf’

‘Na de dagen lijkt alles gemakkelijker, lichter te gaan’

Voel weer vertrouwen om mijn pad te blijven volgen’

Goede zorg is ook werk maken van welzijn

“WELZIJN? Wat dat is? Of bedoel je gewoon dat iemand lekker in zijn vel zit?”  Welzijn is zo logisch en kan niemand onbelangrijk vinden. Om voor iedere bewoner te bepalen wat belangrijk is, blijkt in de praktijk toch best lastig.  

Iedereen heeft andere dingen nodig om zich goed te voelen 

Samen met coach Danja van der Meer ben ik dieper in ‘de gebieden van welzijn’ gedoken voor het project Persoonsgerichte Zorg en Welzijn in het programma van Waardigheid en Trots bij de Stichting Coloriet in Flevoland.  In gesprekken met bewoners en familie vertelden zij wat belangrijk voor hen is om zich goed te voelen. Voor de één is lekker eten het allerbelangrijkste in de wereld. Voor de ander is het belangrijk om naar buiten te kunnen, en vrij te zijn om te gaan en staan waar hij wil. 

In de praktijk blijkt het lastig te zijn voor zorgteams om welzijn voldoende prioriteit te geven.  Dat heeft verschillende oorzaken. Vroeger keken we bijvoorbeeld ‘medisch en klinisch’ naar de bewoner en werden de taken strak verdeeld.  Zie verder het artikel van Danja van der Meer, Leny van Rooijen en Corina Ros waarin de achtergrond van de aanpak, uitleg over het inzetten van de methode en de randvoorwaarden beschreven worden. https://www.waardigheidentrots.nl/wp-content/uploads/2022/04/Inspiratiebox-methodisch-werken-Coloriet-Goede-zorg-is-ook-werk-maken-van-welzijn.pdf

Methodiek 6 kamers van Welzijn.

Onze ervaringen hebben geleid tot het ontwikkelen van een methodiek 6 Kamers van WelzijnDeze kan gebruikt worden door zorgteams, eerste contactverzorgers, coaches welzijn om samen met de bewoner en/of het netwerk het welbevinden van de bewoner bespreekbaar te maken. En op basis hiervan persoonlijke welzijnsdoelen te formuleren. De Kamers zijn:

 1. Lichamelijk welbevinden
 2. Vitaliteit
 3. Emotioneel welbevinden
 4. Sociaal welbevinden
 5. Eigen regie en zeggenschap
 6. Zingeving  zie ook illustratie https://www.waardigheidentrots.nl/wp-content/uploads/2022/04/Inspiratiebox-methodisch-werken-illustratie-Huize-welzijn-scaled.jpg

Voor de overzichtstabel met de beschrijving van de 6 kamers van Huize Welzijn, zie https://www.waardigheidentrots.nl/wp-content/uploads/2022/04/Inspiratiebox-methodisch-werken-6-Kamers-van-Huize-Welzijn.pdf

 Wat levert het op? 

 • Geeft inzicht is de gebieden van het welbevinden van de bewoner die om aandacht vragen
 • Biedt een concreet vertrekpunt om gezamenlijk met zorgteam, familie, netwerk en vrijwilligers een invulling te geven aan het persoonlijke welbevinden van bewoners.

Meer weten of behoefte aan ondersteuning? Mail naar info@vanrooijencoaching.nl of neem telefonisch contact op voor een oriënterend gesprek 06-10521745 

 

 

Werkstress? Nu tot 1 januari 20% korting op een coach traject

Naast werk, persoonlijke omstandigheden, speelt de persoonlijkheid ook een rol bij werkdruk. Door inzicht te krijgen in jouw voorkeursstijlen en ideale werkomgeving, herken je eerder signalen en kun je beter omgaan met stress en stressreacties om langdurige stress te voorkomen. Nu in de Awareness maand tot 1 januari 20% korting op een traject van 3 gesprekken incl. een DISC persoonlijkheidsprofiel. nobco-awareness-maand-factsheet-werkstress (1)

Subsidie voor vitaal houden van werknemers

Subsidiemogelijkheden voor projecten gezond en vitaal

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt 12,5 miljoen euro vrij voor projecten om werkenden langer gezond en vitaal aan het werk te houden. In september start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds) ‘Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren’.
De subsidie kan worden aangevraagd door Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners. Daarmee kunnen ze plannen financieren die leiden tot beleidsvorming, onderzoek, monitoring, pilots of voorlichting ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werkenden. Dat kan gaan over gezond en veilig werken, goed werkgeverschap en arbeidsmobiliteit.

Lees meer

Ontmoetingen tussen stadse boerendochters

Ontmoetingen tussen stadse boerendochters

Ontmoetingen tussen stadse boerendochters d.d. 18 maart

Feest van herkenning 

‘Rijdend van Arnhem naar Nijmegen realiseer ik mij ineens dat ik niet alleen op weg ben naar collega – coach Lidia maar ook naar een boerendochter. Zal zij ook al vroeg uit huis zijn gegaan en met vallen en opstaan haar levensweg hebben bewandeld? Zoveel verhalen, zoveel herinneringen, zoveel levensthema’s. Wat een feest van herkenning!’ Leny

‘Mijn hele leven voel ik enorme verwantschap met boerendochters, maar Leny wakkerde het vuurtje aan om breder en dieper te kijken naar hoe de boerderij nog altijd ‘meedoet’ in mijn leven en werk. Puzzelstukjes vallen op hun plek, ik verslind het boek “Van het erf af” en kijk er naar uit om met andere boerendochters hierover te delen’.    Lidia Lees meer