Profiel DISC stijl

DISC communicatie stijlen                                 ‘Eerst begrijpen en dan begrepen worden’

Vergroten van zelfkennis, plezierig samenwerken en relaties versterken

Wil jij weten hoe jij je talenten meer kunt benutten? Beter kan communiceren met je collega? Welke werkomgeving het meest passend is? Hoe je miscommunicatie kunt voorkomen? Waarom de een door feiten wordt overtuigd terwijl de ander vooral luistert naar wat het gevoel ingeeft? Of je vanzelf leiding neemt? Het DISC model geeft inzicht in waarom we doen wat we doen in de werkomgeving. Het is een praktisch instrument om voorkeursgedrag, kwaliteiten, drijfveren en groeimogelijkheden in kaart te brengen.

DISC meet door middel van een korte vragenlijst vier hoofdstijlen, mate van:disc factor

 • D Daadkrachtig, Direct: Hoe je omgaat met problemen en uitdagingen. Taakgericht en snelle acties.
 • I Interactief, Invloed: Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt. Mensgericht en snelle acties.
 • S Stabiel, Sociaal: Hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in je omgeving. Mensgericht en rustig.
 • C Conformerend, Consciëntieus : Hoe je omgaat met regels, details en procedures. Taakgericht en rustig.

De ene stijl is niet beter of meer dan de andere. Een ieder heeft wel voorkeur voor een bepaalde combinatie van stijlen en deze wordt gemeten. Ook wordt in het persoonlijke profiel aangegeven in welke mate je je kwaliteiten inzet in je huidige werkomgeving en hoe je reageert onder werkdruk. Door zelfinzicht kun je meer vanuit eigen kracht gaan werken en je laten aanvullen door anderen die weer andere kwaliteiten bezitten.

DISC voor individuen en teams DISC is een helder en toegankelijk instrument dat onontbeerlijk is voor mensen die veel met en voor mensen werken. Het DISC model wordt gebruikt door professionals, werkzoekenden, managers, verkopers, coaches en teams. Bijvoorbeeld:

 •   Persoonlijke ontwikkeling. Leiderschapsontwikkeling.
 •   Loopbaancoaching. Werving en selectie.
 •   Samenstellen van effectieve teams.
 •   Teamontwikkeling.
 •   Klantrelaties verbeteren.
 •   Conflicthantering zowel interpersoonlijk als relationeel.
 •   Zelfsturende teams opstarten

Werkwijze afnemen DISC profiel Invullen van een korte online vragenlijst. Op basis van de gegeven antwoorden wordt een persoonlijk rapport van je DISC persoonlijkheidsprofiel opgemaakt. Je coach zal vervolgens de rapportage met je persoonlijk bespreken en de toelichting geven. Het goed en vaardig interpreteren van de grafieken geeft het instrument de absolute meerwaarde. Je trainer is gespecialiseerd in het DISC instrument en geaccrediteerd door DISC FACTOR www.discfactor.nl

Trainingen DISC communicatiestijlenlogo disc factor

De DISC communicatiestijlen is een praktijkgerichte training waarmee je bewust wordt van jouw stijl en die van de ander. Door de inzichten bevordert het open communicatie en  vertrouwen. Er ontstaat erkenning voor elkaars sterke kwaliteiten. Hierdoor kan men de verschillen gaan benutten en elkaar gaan aanvullen waardoor men plezieriger en effectiever gaat samenwerken. Een basistraining DISC is ook mogelijk. Offerte op basis van maatwerk.

Investering DISC DISC Persoonlijke analyse, met rapport en gesprek a 1 uur . Van Rooijen Coaching neemt de DISC vaak als integraal onderdeel op in een coachtraject of traject teamontwikkeling.  

Interesse? Ben jij manager of lid van een team en wil je jouw team inzicht geven in de diverse communicatiestijlen, kwaliteiten en motivaties? Waardoor je team beter gaat samenwerken en gaat zien waar er nog kansen liggen?

Neem dan contact op 06-105 217 45 of mail naar info@vanrooijencoaching.nl